Här får du svar på de vanligaste frågorna, som form&floras kunder brukar ställa.
Om du har fler funderingar, är du alltid välkommen att kontakta oss !

Går det att sätta ihop ett eget paket?

Går det att sätta ihop ett eget paket med tjänster om inte Lilla eller Stora Designpaketet passar mina behov?

SVAR: Absolut! Varje projekt är unikt. Tillsammans pratar vi igenom vilka tjänster som uppfyller dina behov och önskningar bäst.

Kan jag få hjälp med enskilda frågor?


Kan jag få hjälp med enskilda frågor om exempelvis vilka växter som trivs i min trädgård eller var jag ska placera gångar?

SVAR: Inget projekt är för litet, vi hjälper dig med just det du behöver. Här kan det passa med en konsultation eller en idéskiss om du känner att du vill ha hjälp att se det hela framför dig. Du kan även beställa ritningar för delar av trädgårdar, exempelvis en framsida eller en enskild rabatt.

Vilka ritningar och tjänster behövs?

Vilka ritningar och tjänster behövs om jag ska hjälp av en anläggare?

SVAR: Det Stora Designpaketet motsvarar vad som krävs. Illustrationsplan, en kompletterande planteringsplan,
en växtlista med antal växter, planteringsavstånd, kvalitet (= storlek och höjd på växterna/krukorna vid inköp), specifika materialförslag och en markplaneringsplan är nödvändiga. Även en belysningsplan om du vill ha belysning installerad.
 

När kan jag anlita en trädgårdsarkitekt?


Kan man anlita en trädgårdsarkitekt när som helst under året?

SVAR: Ja, det kan man. Tänk dock på att vara ute i god tid. Både trädgårdsarkitekter och anläggare har oftast väntetid. Höst och vinter är en jättebra tid att planera sin trädgård, det finns gott om tid att tänka ett varv extra innan man sätter spaden i jorden. Om du flyttar till ett hus under vinterhalvåret och vill göra vissa ändringar men kanske behålla en del kan det dock vara klokt att vänta en säsong för att se vad som faktiskt finns i trädgården.

Kan man först beställa en grovskiss och komplettera senare?

Kan man först beställa en grovskiss/funktionsplan att börja med och sedan beställa andra ritningar,
ex illustrationsplan och planteringsplan senare?

SVAR: Ja, det går jättebra. En grovskiss/funktionsplan kan vara bra att börja med om man vill sätta igång och få en överblick över sin trädgård, eller över delar av den eller om man vill ta det hela i etapper.  Många brukar dock vilja ha en mer detaljerad ritning med växtlistor senare eftersom de upplever att det blir mer komplett helhetslösning.

Offert ges efter ett första kostnadsfritt, förutsättningslöst möte i din trädgård.