Här får du svar på de vanligaste frågorna, som form&flora trädgårdsdesigns kunder brukar ställa.
Om du har fler funderingar, är du alltid välkommen att kontakta mig 

Vad kostar det att få hjälp med design?


SVAR: 
Det beror helt på vad det är du behöver ha hjälp med, hur omfattande projektet är, tomtens komplexitet och storlek, vad som ska få plats, vilken detaljnivå som önskas, vilken sorts ritningar och övriga dokument just du behöver.  Prisnivån skiljer sig åt mycket mellan olika projekt.

Varje projekt är unikt. Först efter ett första möte får du en offert. Tillsammans pratar vi igenom vilka tjänster som uppfyller dina behov bäst utifrån din kunskap och om du ska ta hjälp med anläggning eller inte.
Att anlita en trädgårdsarkitekt för att få hjälp med en genomarbetad plan är en liten investering prismässigt i förhållandet till att kostnaden att anlägga en hel trädgård men den del som gör den stora skillnaden.
Du minimerar risken för kostsamma misstag.
Du kan läsa mer under TRÄDGÅRDSDESIGN Kan jag få hjälp med enskilda frågor?

Kan jag få hjälp med enskilda frågor om exempelvis vilka växter som trivs i min trädgård alt i en specifik rabatt eller hur jag kan göra min entré eller uteplats mysigare?


SVAR: Inget projekt är för litet, form&flora trädgårdsdesign hjälper dig med just det du behöver. Här kan det passa med en trädgårdsrådgivning och kanske en kompletterande idéskiss om du känner att du vill ha hjälp att se det hela framför dig. Du kan även beställa mer detaljerade ritningar för delar av trädgården, exempelvis en framsida eller en enskild rabatt.

Vilka ritningar och tjänster behövs om jag ska ta hjälp med det praktiska arbetet /anläggning/plantering?


SVAR:
 Om du ska ta hjälp av trädgårdsanläggare krävs "Trädgårdsdesign Komplett". Illustrationsplan, kompletterande planteringsplaner, fullständig växtlista med namn, antal växter av varje sort, planteringsavstånd, kvalitet (= storlek och höjd på växterna/krukorna vid inköp), specifika materialförslag och en markplaneringsplan är nödvändiga. Även en belysningsplan om du vill ha belysning installerad.
Du kan läsa mer under TRÄDGÅRDSDESIGNKan man anlita en trädgårdsarkitekt när som helst under året?
Vad bör jag tänka på INNAN jag anlitar en trädgårdsarkitekt?

SVAR:
 Ja, det kan man. Tänk dock på att vara ute i god tid, många månader innan. Både trädgårdsarkitekter och anläggare har oftast väntetid och en designprocess tar tid från det första mötet tills dess att alla ritningar och underlag är klara. 

Innan du tar kontakt med en trädgårdsarkitekt är det bra att gemensamt i hushållet tänka igenom följande:
  • Hur vill ni använda er trädgård?  Vilka funktioner behöver ni i trädgården?
  • Vilken känsla önskar ni i er trädgård?  Ta gärna hjälp av inspirationsbilder.
  • Hur mycket tid vill ni lägga på er trädgård?  Tänk realistiskt.
  • Om du har en befintlig trädgård som ska göras om - vad fungerar bra respektive inte så bra i dagsläget?     
  • Vilken budget och önskemål om tidsplan har ni?
Höst och vinter är en jättebra tid att planera sin trädgård. Om du flyttar till ett hus under vinterhalvåret kan det vara klokt att vänta en säsong för att lära känna din trädgård, hur du rör dig och var du trivs, var det saknas insynsskydd, vad du saknar, vilka växter som finns etc.

Offert ges efter ett första möte i din trädgård.   

Milersättning tillkommer med 50kr/mil utanför Höganäs kommun. Vid resor längre än 1h t.o.r tillkommer reskostnad med 500kr/h